Дві столові ложки суміші необхідно висипати в невелику ємність, залити двома склянками холодної води, поставити на повільний вогонь і довести до кипіння. Далі слід накрити каструлю кришкою і, не вимикаючи газ, потім напоїти протягом п'яти хвилин. Перед вживанням відвар шипшини потрібно остудити та процідити.
Як пити відвар шипшини дітям?
Відвар шипшини можна пити дітям з раннього віку (6-7 місяців), але батькам варто ретельно дотримуватися дозування: від 6 до 12 місяців – половину чайної ложки, від 1 року до 3 років – 1-2 ложки на день, дітям старше 3 років лікарі дозволяють випивати до 100 мл чаю на день.
Як правильно заварювати шипшину?
Залийте шипшина гарячою водою, але не окропом. Закрийте термос і дайте настоятися ягодам. Цілим плодам для цього знадобиться 8-10 годин, а подрібненим вистачить 2 години, але можна залишити і довше. Цілі ягоди можна заварити повторно один і навіть двічі, якщо вони досить великі та м'ясисті. Збережена копія