Види піци: повний гід за різновидами

Піца – це італійська страва, яка користується популярністю у всьому світі. Воно приваблює своїм ароматом, поєднанням різноманітних інгредієнтів та неповторним смаком. Існує безліч видів піци, кожен з яких має свої особливості та неповторний смак.

Одним із найпопулярніших і найвідоміших видів піци є "Маргарита". Вона складається з тонкого хрусткого тіста, апетитного соусу на основі томатів і сиру моцарелла, який тане та утворює ніжні нитки, що надають страві особливої ​​пікантності.

Для любителів м'яса та ковбаси ідеальним варіантом буде "Пепероні". Ця піца готується з додаванням гострої пепероні ковбаси, яка надає страві пікантного смаку та аромату.

Незвичайним та екзотичним виглядом піци є "Гавайська". Вона відрізняється наявністю шматочків соковитого ананаса, який надає страві нотки солодощі та освіжаючий смак.

Вид піцискладЦіна
МаргаритаТоматний соус, моцарелла, базилік350 рублів
ПепероніТоматний соус, моцарелла, пепероні400 рублів
ГавайськаТоматний соус, моцарелла, шинка, ананаси450 рублів
Чотири сириТоматний соус, моцарелла, пармезан, гауда, дор-блю500 рублів
ВегетаріанськаТоматний соус, моцарелла, печериці, перець, цибуля, оливки400 рублів

Скільки видів є піци?

Приблизно 2000 різновидів італійської піци створили винахідливі піцайоли (персонал, який готує цю популярну їжу в Італії). Неаполітанська піца за класичним рецептом готується виключно ручним способом.

Які найсмачніші піци?

Види піц: топові формати та начинки

  • 1 місце – "Маргарита". …
  • 2 місце – «Сицилійська». …
  • 3-4 місце – «Дябло» та «Чотири сири». …
  • 5 місце – піца з морепродуктів. …
  • 6 місце – «Неаполітанська». …
  • 7 місце – закриті піци. …
  • 8 місце – "Капричіоза". …
  • 9 місце – «Гавайська».

Які піци найпопулярніші?

Найпопулярніші види піци

  1. 1 місце. Піца "Маргарита". Найвідомішою піцею світу не дарма вважається "Маргарита".
  2. 2 місце. Піца "Сицилійська". …
  3. 3 місце. Піца "Диябола". …
  4. 4 місце. Піца «Чотири сири». …
  5. 5 місце. Піца з морепродуктів. …
  6. 6 місце. Піца "Неаполітанська". …
  7. 7 місце. Піца "Кальцоне". …
  8. 8 місце. Піца "Капричіоза". …

Яка піца вважається класичною?

Особливості приготування класичної піци Як начинка використовується томатна паста, помідори, сир моцарелла. Саме це поєднання продуктів вважається класичним та використовується у найстаріших неаполітанських піцеріях.

Related Post

Як користуватися водоростями для обгортання ламінаріюЯк користуватися водоростями для обгортання ламінарію

Водорість розлучається у воді температурою 80 градусів. Протягом 40 хвилин суміш настоюється. Потім її знову нагрівають до температури тіла та наносять на проблемні ділянки. Для посилення ефекту оброблені зони тіла

Як користуватися шоколадною глазур'юЯк користуватися шоколадною глазур'ю

Купуючи шоколадну глазур у вигляді уламків, ви можете використовувати її як начинку для кексів, цукерок. Також уламки можна покласти в тісто для приготування печива. Для використання дзеркальної глазурі достатньо розігріти