Яблука – це один з небагатьох фруктів, які містять залізо в біологічній формі, що легко засвоюється. Вміст заліза в яблуках дорівнює 0,12 мг на 100 грам.
Найбільше елемента міститься у топінамбурі – близько 4 мг. У яблуках та грушах його 2,6, у маракуйє – 1,6, а у фініках – 1 мг. Увага! Овочі та фрукти багаті на вітаміни B12 і C, що покращують всмоктування заліза.
З отриманих результатів видно, що найбільша кількість заліза у великих зелених яблуках сорти Семеренко (таблиця 1). Іранські яблука містять 85,9 мг (мг/кг) заліза та стоять після яблук сорту Семеренка.
По-друге, як показало дослідження, щоб заповнити добову потреба організму в залізі*, за день треба з'їсти мінімум 2 кілограми яблук! * Добова потреба в залізі для жінок становить близько 18–20 мг на добу, для чоловіків – 15–18 мг на добу.