Горіх насипте в глибоку чашку і повністю залийте окропом на 3-5 хвилин. Після закінчення часу злийте воду та очистіть мигдаль від шкірки. Він повинен добре обсохнути. У сковороду влийте оливкову олію, додайте|добавляйте| горіхи і обсмажуйте їх, постійно помішуючи, близько 4 хвилин (до появи золотистого кольору).
Мигдаль, пекан, макадамія, бразильський горіх – 8 – 12 годин, зі зміною води. Для кеш'ю – 3-6 годин. Однак, якщо перетримати, у цих горіхів зіпсується смак.
Якщо горіх обсмажити, він набуває особливого смаку. Зробити це можна, можливо та самостійно в домашніх умовах. Мигдаль смажать на сковороді, в духовці та мікрохвильовій печі. Від природи горіх покритий міцною плівкою коричневого кольору, яку перед початком приготування необхідно видалити.