Під впливом тепла посилюється насиченість смаку сиру, що викликано високою концентрацією натрію та інших мікроелементів. Надлишок корисних елементів може викликати набряклість і порушити водно-сольовий баланс .Nov 11, 2020
– Плавлений сир . Небажаний для постійного вживання, тому що є продуктом вторинної переробки сиру, додані консерванти та підсилювачі смаку. Тим самим чинить негативний вплив на здоров’я.
Вершковий сир найшкідливіший для серця. Лікар-дієтолог Лорен Манакер назвала вершковий сир найшкідливішим для серця. За її словами, він підвищує рівень поганого холестерину в крові та негативно впливає на роботу серцево-судинної системи. Вершковий сир є жирним продуктом.
Сир сам по собі вже готовий, переплавлений продукт і, переплавляючи його ще раз, ми вдруге порушуємо його структуру і вбиваємо в ньому все те, корисне, що там ще залишилося. Зате залишається шкідливий холестерин. По суті, гарячий сир – це суцільний холестерин. Некорисний.